Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kringel

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Kringel

Prísady

  • - 250 ml mlieka
  • - 80 g Hery maslovej
  • - 2 žĺtky
  • - 600 g hladkej múky
  • - 1 lyžica krupicového cukru
  • - 1 lyžica vanilkového cukru
  • - 1 lyžička soli
  • - 1 kocka droždia
  • - 120 g mäkkej Hery maslovej
  • - 3 lyžičky škorice
  • - 200 g krupicového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Do vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte lyžicu cukru a lyžicu múky. Kvások nechajte 5 – 10 minút na teplom mieste.  Do múky vlejte vykysnutý kvások a pridajte zvyšné suroviny na cesto. Cesto dajte kysnúť na teplé miesto. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdeľte ho na 2 polovice a každý diel rozvaľkajte na čo najtenšie pláty.  Obidve cestá potrite pripravenou škoricovou náplňou a zabaľte ako roládu. Pripravenú roládu po dĺžke rozrežte a jednotlivé pruhy spleťte do seba a vytvorte veniec.  Veniec dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ho ešte 20 minút kysnúť.  Vo vyhriatej rúre na 180 °C, pečte cca 15 minút. Potom teplotu znížte na 150 °C a dopekajte ešte cca 30 minút. Hotový Kringel by mal byť krásne chrumkavý.