use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lievance

Narozdiel od palaciniek sú lievance pekne nadýchané. Ozdobte si ich podľa chuti jogurtom, medom a ovocím. Sú skvelé aj s javorovým sirupom a orieškami.
  • 30 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 4 porce
recipe image Lievance

Prísady

Na cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • ⅓ prášku do pečiva
  • 30 g rastlinného tuku Hera
  • 25 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 175 ml cmaru
Na ozdobu:
  • ovocie podľa chuti (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle…)
  • med
  • biely jogurt

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Preosejte múku a kypriaci prášok do veľkej misy. Pridajte rozpustenú Heru, cukor, štipku soli, a cmar. Všetko zmiešajte vareškou alebo mixérom, kým nebude cesto husté a bez hrudiek. Rozohrejte panvicu. Pomocou naberačky nalievajte na panvicu cesto a opekajte z oboch strán, kým jemne nezhnednú.
      2. Takto pripravte všetky lievančeky a môžete podávať. Ozdobte čerstvým ovocím, medom alebo bielym jogurtom.