Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makové minizáviny s višňami

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Makové minizáviny s višňami

Prísady

  • 250 g hladkej múky
  • 125 ml smotany
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli
  • 1 bielok na potretie
  • hladká múka na posypanie
  • 300 g višní
  • 200 g makovej náplne vo vrecúšku
  • múčkový cukor na posypanie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Múku so štipkou soli preosejeme na dosku na cesto, pridáme žĺtok, olej, smotanu a všetko rukami dobre prepracujeme na hladké nelepivé cesto.
  2. Zabalíme ho do fólie a necháme pri izbovej teplote 30 minút odpočinúť.
  3. Makovú náplň dáme do misky, prilejeme 100 ml vody, premiešame a necháme 20 minút naboptnať.
  4. Čerstvé višne očistíme a opláchneme, ak ide o kompót, necháme ich odkvapkať v kuchynskom site.
  5. Dosku na cesto poprášime múkou a cesto na ňom rozváľame na tenký plát s rozmermi 50 × 40 cm, ktorý pozdĺžne rozpolíme.
  6. Stred každého pruhu cesta potrieme makovou náplňou a na nej rozložíme višne.
  7. Okraje cesta potrieme rozšľahaným bielkom a stočíme do závinu.
  8. Oba záviny prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a po celom povrchu ich potrieme zvyšným bielkom.
  9. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 30 minút.
  10. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke, posypeme múčkovým cukrom a nakrájame na kúsky.