Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makovník s jablkami

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Makovník s jablkami

Prísady

  • 300 g mletého maku
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc krupice
  • 4 veľké jablká (napr. boskoopské jablko) nastrúhané nahrubo
  • 1 kocky rastlinného tuku Hera (125 g)
  • 200 g práškového cukru
  • prípadne 1 vanilkový cukor (16 g)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • sušené ovocie (hrozienka, figy), orechy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Mak sparíme vo vriacej vode, precedíme. Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo, šťavu z jabĺk zlejeme. Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, do nadýchanej zmesi postupne pridávame žĺtky. Miešame. Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi pridáme sparený a precedený mak a krupicu s práškom do pečiva, premiešame. Pridáme nastrúhané jablká. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne zmiešame. Môžeme pridať aj obľúbené sušené ovocie. Vlejeme do stredne veľkej formy (25 × 35 cm). Pečieme približne 1 hodinu. Polejeme čokoládou.