Makový koláč
Tiež tak milujete mak? Vyskúšajte tento koláč z tvarohového cesta s chrumkavou posýpkou navrchu.
- Čas prípravy40 minute
- 16 porce
Prísady
Na cesto:
- 150 g polotučného tvarohu (v alobale)
- 80 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 300 g polohrubej múky
- 6 PL mlieka
- 6 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- Hera maslová príchuť
- 3 vajcia
Na náplň:
- 300 g mletého maku
- 400 ml mlieka
- 120 g kryštálového cukru
- 20 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 1 ČL škorice
- 1 vanilkový cukor
Na posýpku:
- 200 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 250 g hrubej múky
- 50 g nasekaných orechov (vlašské alebo lieskové)
Príprava
Postup prípravy
- Rúru predhrejte na 180 °C. Najskôr si pripravte náplň. Mletý mak povarte s mliekom, cukrom a škoricou. Varte až do zhustnutia. Tesne pred vypnutím pridajte do náplne kúsok Hery a poriadne premiešajte.
- Pripravte si cesto. Tvaroh zmiešajte s mliekom, vajcami, cukrom, rozpustenou Herou a múkou, v ktorej ste si rozmiešali prášok do pečiva. Cesto vtlačte na vymastený a vysypaný plech. Pokryte ho pripravenou a vychladenou náplňou.
- Pripravte si posýpku a posypte ňou povrch koláča. Pečte zhruba 40 minút dozlatista.