Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makový koláč

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Makový koláč

Prísady

  • 150 g polotučného tvarohu (v alobale)
  • 80 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g polohrubej múky
  • 6 PL mlieka
  • 6 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 3 vajcia
  • 300 g mletého maku
  • 400 ml mlieka
  • 120 g kryštálového cukru
  • 20 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 1 ČL škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g hrubej múky
  • 50 g nasekaných orechov (vlašské alebo lieskové)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Najskôr si pripravte náplň. Mletý mak povarte s mliekom, cukrom a škoricou. Varte až do zhustnutia. Tesne pred vypnutím pridajte do náplne kúsok Hery a poriadne premiešajte. Pripravte si cesto. Tvaroh zmiešajte s mliekom, vajcami, cukrom, rozpustenou Herou a múkou, v ktorej ste si rozmiešali prášok do pečiva. Cesto vtlačte na vymastený a vysypaný plech. Pokryte ho pripravenou a vychladenou náplňou. Pripravte si posýpku a posypte ňou povrch koláča. Pečte zhruba 40 minút dozlatista.