Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandľové cupcakes s kuriatkami

  • Čas pečenia30 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Mandľové cupcakes s kuriatkami

Prísady

  • 113 g Hera maslová príchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 195 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 50 g pražených mandľových lupienkov
  • Pol lyžičky mandľového extraktu
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 190 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • Pol lyžičky mandľového extraktu
  • 75g bielej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie 33%
  • mandle v čokoláde alebo v jogurte
  • želé cukríky
  • rozpustená čokoláda
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.
  2. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny.
  3. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt.
  4. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
  5. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko.
  6. Krátko prešľaháme.
  7. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili.
  8. Na záver dôkladne prešľaháme.
  9. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami.
  10. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
  11. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
  12. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
  13. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
  14. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
  15. Potom necháme vychladnúť.
  16. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
  17. Dôkladne všetko premiešame.
  18. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
  19. Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte.
  20. Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam.
  21. Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči.
  22. Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.