Mandľové cupcakes s kuriatkami
Čas pečenia30 minute
1 porce

Prísady
- 113 g Hera maslová príchuť
- 130 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 60 ml mlieka
- 195 g hladkej múky
- štipka soli
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
- citrónová kôra z jedného citróna
- 50 g pražených mandľových lupienkov
- Pol lyžičky mandľového extraktu
- 250 g Hera maslová príchuť
- 190 g práškového cukru
- 50 ml mlieka
- Pol lyžičky mandľového extraktu
- 75g bielej čokolády
- 30 ml smotany na šľahanie 33%
- mandle v čokoláde alebo v jogurte
- želé cukríky
- rozpustená čokoláda
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.
- Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny.
- Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt.
- Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
- Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko.
- Krátko prešľaháme.
- Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili.
- Na záver dôkladne prešľaháme.
- Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami.
- Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
- Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
- Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
- Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
- Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
- Potom necháme vychladnúť.
- Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
- Dôkladne všetko premiešame.
- Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
- Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte.
- Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam.
- Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči.
- Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.