Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mazurský koláč s orechmi

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Mazurský koláč s orechmi

Prísady

  • 1/2 pohára cukru (125 g)
  • 1 pohár hladkej múky (170 g)
  • 1 a 1/2 pohára mletých orechov (180 g)
  • 1 kocka rastlinného tuku Hera
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 3/5 Hery (150 g)
  • 3/4 pohára práškového cukru (150 g)
  • 3/4 pohára odstredeného mlieka (75 g)
  • 2 lyžice vody
  • mandle a kandizované čerešne na ozdobu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Dajte Heru, mleté orechy, cukor, jedno vajce a kyslú smotanu do misy. Všetko premiešajte pomocou mixéra.
  2. Dajte cesto na pomúčenú stôl a rýchlo ho prepracujte. Zabaľte ho do fólie a nechajte 30 minút v chladničke.
  3. Vyvaľkajte vychladnuté cesto a dajte ho do formy (s rozmermi 22 x 27 cm). Poprepichujte cesto vidličkou a pečte asi 20 minút na 180 stupňov.
  4. Pripravte krém. Rozpustite Heru, pridajte cukor, vodu a sušené mlieko. Miešajte, kým všetko nebude držat pohromade a hmota nebude mať tuhú, hladkú konzistenciu.
  5. Dajte ešte teplý krém na koláč. Chvíľku nechajte odstáť.
  6. Ozdobte mazurský koláč, ako sa vám páči, orieškami, sušeným ovocím alebo kandizovaným ovocím.