use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mazurský koláč s orechmi

Poznáte Mazurský koláč? Tento veľkonočný koláč pochádza z Poľska, je jednoduchý a keď si dáte záležať so zdobením, bude naozaj na zožratie.
  • 1 ure 10 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Mazurský koláč s orechmi

Prísady

Cesto
  • 1/2 pohára cukru (125 g)
  • 1 pohár hladkej múky (170 g)
  • 1 a 1/2 pohára mletých orechov (180 g)
  • 1 kocka rastlinného tuku Hera
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kyslej smotany
Poleva:
  • 3/5 Hery (150 g)
  • 3/4 pohára práškového cukru (150 g)
  • 3/4 pohára odstredeného mlieka (75 g)
  • 2 lyžice vody
  • mandle a kandizované čerešne na ozdobu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Dajte Heru, mleté orechy, cukor, jedno vajce a kyslú smotanu do misy. Všetko premiešajte pomocou mixéra.
      2. Dajte cesto na pomúčený stôl a rýchlo ho prepracujte. Zabaľte ho do fólie a nechajte 30 minút v chladničke.
      3. Vyvaľkajte vychladnuté cesto a dajte ho do formy (s rozmermi 22 x 27 cm). Poprepichujte cesto vidličkou a pečte asi 20 minút na 180 stupňov.
      4. Pripravte krém. Rozpustite Heru, pridajte cukor, vodu a sušené mlieko. Miešajte, kým všetko nebude držat pohromade a hmota nebude mať tuhú, hladkú konzistenciu.
      5. Dajte ešte teplý krém na koláč. Chvíľku nechajte odstáť.
      6. Ozdobte mazurský koláč, ako sa vám páči, orieškami, sušeným ovocím alebo kandizovaným ovocím.