Medovník
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- - 180 g Hery
- - 180 g práškového cukru
- - 6 lyžíc medu
- - 4 lyžice smotany
- - 1 vajce
- - 1 lyžička kakaa
- - 450 g hladkej múky
- - 1,5 lyžičky jedlej sódy
- - 250 g Hery maslovej
- - 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
- - 2 lyžice kryštálového cukru
- - 50 ml rumu
- - 150 ml vody
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Vo vodnom kúpeli zmiešajte Heru, cukor, med, smotanu, vajce a kakao. Nad parou ingrediencie šľahajte cca 5 minút. Vyšľahanú zmes zmiešajte s múkou a sódou a nechajte cca 5 minút odpočívať v zakrytej mise. Ak je cesto riedke, pridajte múku. Cesto rozdeľte na 5 častí a vyvaľkajte placky, vykrojte kruhy v tvare menšej tortovej formy. Zo zvyšného cesta urobte placku, tá vám neskôr poslúži ako posýpka. Placky pečte na 180 °C, cca 4 minúty dozlatista. Po upečení nechajte placky vychladnúť. Na krém uvarte sladené kondenzované mlieko v plechovke (cca 2,5 hodiny) a nechajte ho vychladnúť. Ušľahajte Heru maslovú a postupne pridávajte vychladnuté sladené kondenzované mlieko. Nakoniec rozmiešajte kryštálový cukor, vodu a rum. Zostavenie torty. Vychladnutú placku si dajte na plech alebo tácňu, potrite ju sirupom a potom karamelovým krémom. Prikryte ďalšou plackou a postup opakujte až do piatej placky. Tú potrite sirupom z oboch strán a nakoniec celú tortu potrite krémom. Zvyšnú placku z odrezkov rozdrobte na posýpku a posypte celú tortu. Medovník nechajte odpočinúť do druhého dňa.
TIP: Do posýpky môžete pridať aj pomleté orechy.