Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medovník

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Medovník

Prísady

  • - 180 g Hery
  • - 180 g práškového cukru
  • - 6 lyžíc medu
  • - 4 lyžice smotany
  • - 1 vajce
  • - 1 lyžička kakaa
  • - 450 g hladkej múky
  • - 1,5 lyžičky jedlej sódy
  • - 250 g Hery maslovej
  • - 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • - 2 lyžice kryštálového cukru
  • - 50 ml rumu
  • - 150 ml vody
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo vodnom kúpeli zmiešajte Heru, cukor, med, smotanu, vajce a kakao. Nad parou ingrediencie šľahajte cca 5 minút. Vyšľahanú zmes zmiešajte s múkou a sódou a nechajte cca 5 minút odpočívať v zakrytej mise. Ak je cesto riedke, pridajte múku. Cesto rozdeľte na 5 častí a vyvaľkajte placky, vykrojte kruhy v tvare menšej tortovej formy.  Zo zvyšného cesta urobte placku, tá vám neskôr poslúži ako posýpka.  Placky pečte na 180 °C, cca 4 minúty dozlatista.  Po upečení nechajte placky vychladnúť.  Na krém uvarte sladené kondenzované mlieko v plechovke (cca 2,5 hodiny) a nechajte ho vychladnúť. Ušľahajte Heru maslovú a postupne pridávajte vychladnuté sladené kondenzované mlieko.  Nakoniec rozmiešajte kryštálový cukor, vodu a rum.  Zostavenie torty. Vychladnutú placku si dajte na plech alebo tácňu, potrite ju sirupom a potom karamelovým krémom. Prikryte ďalšou plackou a postup opakujte až do piatej placky. Tú potrite sirupom z oboch strán a nakoniec celú tortu potrite krémom.  Zvyšnú placku z odrezkov rozdrobte na posýpku a posypte celú tortu.  Medovník nechajte odpočinúť do druhého dňa.
TIP: Do posýpky môžete pridať aj pomleté orechy.