Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový koláč

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tekvicový koláč

Prísady

  • 250 g celozrnnej múky
  • 100 g Hery maslovej
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 500 g tekvice zbavenej jadrovníkov
  • 150 g Hery maslovej
  • 100 g hnedého cukru
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • štipka mletého nového korenia
  • štipka škorice
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Múku preosejte s práškovým cukrom, pridajte mäkkú Heru maslovú, vajce, cca 2 lyžice vody a štipku soli. Zo zmesi vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte v chlade asi 30 minút odležať. Medzitým tekvicu olúpte, nakrájajte na kúsky a pečte v rúre asi 30 minút pečte na 180 °C. Upečenú tekvicu rozmixujte s cukrom, rozohriatou Herou maslovou, muškátovým orieškom a korením. Odležané cesto rozvaľkajte na guľatý plát hrubý asi 5 mm, vyložte ním koláčovú formu s priemerom asi 28 cm a vytvorte cca 2 cm vysoký okraj. Na cesto vo forme položte (zhúžvaný) papier na pečenie a naň dajte strukoviny (napr. fazuľu), aby sa cesto nevydúvalo. Cesto pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Na horúci predpečený korpus rozotrite tekvicovú náplň a dopečte pri 200 °C ďalších asi 10 minút. Koláč dozdobte orechmi.