Tvarohovo-tekvicový koláč
Tekvica, tvaroh a čokoláda. Čo hovoríte na túto kombináciu? My schvaľujeme. A púšťame sa do pečenia.
Čas prípravy30 minute
12 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 300 g tekvice (napr. Hokkaido, nakrájaná na kocky)
- 350 ml smotany na varenie 15%
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 2 lyžičky kakaa na varenie
- 1 štipka soli
- 250 g Hery maslovej
- 250 g hnedého cukru
- 4 vajcia
- 400 g tvarohu (20 % tuku v sušine)
- 1-2 lyžičky škorice
- 1 vrecúško čokoládovej polevy na tortu
- 125 g sladeného kondenzovaného mlieka
Príprava
Postup prípravy
- V hrnci za občasného miešania duste 300 g tekvice so smotanou na varenie približne 20 minút. Rozmixujte na pyré. Nechajte vychladnúť. Medzitým zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. Rozmixujte 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vajce, až kým nebude cesto hladké. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy. Potom dajte formu do chladničky alebo na chladné miesto.
- Predhrejte rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 220 °C). V hrnci nechajte na miernom ohni rozpustiť 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru, sladené kondenzované mlieko a škoricu vyšľahajte ručným mixérom do krémovej konzistencie. Pomaly pridajte tri vajcia. Z tekvice odoberte na stranu 75 g a zvyšok pridajte do zmesi.
- Zmes dajte do tortovej formy a dajte piecť na 15 minút do predhriatej rúry. Znížte teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a nechajte piecť 45 minút. Potom rúru vypnite a nechajte v nej tortu chladnúť približne hodinu. Otvorte dvierka a nechajte ďalších 15 minút chladnúť.
- Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť a medzitým rozotrite tekvicové pyré po celej torte. Potom tortu ozdobte čokoládovou polevou. Tekvicový koláč dajte vychladnúť aspoň na dve hodiny.
