Tarte tatin
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 150 g hladkej múky
- 140 g Hery maslová príchuť
- štipka soli
- 2 lyžice krupicového cukru
- 2 – 3 lyžice ľadovej vody
- 1200 g letných jabĺčok
- 200 g krupicového cukru
- 150 g Hery maslová príchuť
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Najprv si pripravte cesto. Vychladenú Heru zmiešajte so zvyšnými surovinami. Ideálne bude, keď cesto prepracujete v robote, aby ste ho príliš neohriali. Až sa nebude cesto lepiť, dajte ho do misky a nechajte hodinu vychladiť v chladničke. Medzitým si pripravte jablká. Jablká olúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na osminky. Dajte jablká do misy a posypte ich asi 50 g cukru. Premiešajte. Rúru si predhrejte na 190 °C. Formu s priemerom asi 23 až 25 cm si dôkladne vymažte časťou pripravenej Hery. Jej dno posypte ďalšími 50 g cukru. Na cukor naukladajte presladené jablká. Posypte zvyšným cukrom. Vychladené cesto rozvaľkajte na priemer formy a prikryte ním jablká vo forme. Cesto poprepichujte vidličkou, aby mohla unikať para. Pečte asi 50 minút. Ihneď po upečení vyklopte na tanier.
- Podávajte teplé alebo studené. Výborným doplnkom ku koláču je vanilková zmrzlina a šľahačka.
Náš tip: Jablká môžete nakrájať aj na drobné kocky alebo tenké plátky a do formy ich dať vo viacerých vrstvách, ktoré budete posypávať cukrom. Vyskúšajte, čo vám bude najviac vyhovovať.