Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Newyorský Cheesecake

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Newyorský Cheesecake

Prísady

  • 200 g sušienok, napr. maslových
  • 75 g rastlinného tuku Hera
  • 1 citrón
  • 30 g kukuričnej múky (3 lyžice)
  • 450 g jemného tvarohu alebo ricotty
  • 200 g svetlo-hnedého cukru
  • 16 g vanilkového cukru Dr. Oetker (2 vrecúška)
  • 5 vajec
  • práškový cukor
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Predhrejte rúru na 150 °C (elektrickú rúru).
  2. Na jemno rozdrvte sušienky v mixéri alebo dajte sušienky do igelitového vrecúška a valčekom ich rozdrvte na malé kúsky.
  3. Rozpustite Heru vo veľkom hrnci a potom do nej vmiešajte nadrvené sušienky.
  4. Do vymastenej (alebo papierom na pečenie vyloženej) okrúhlej tortovej formy naneste korpusovú zmes, ktorú poriadne zatlačte do formy zadnou stranou lyžice.
  5. Poriadne horúcou vodou umyte citrón a nastrúhajte z neho kôru do veľkej misy. Vytlačte citrón a 2 lyžice šťavy pridajte ku kôre (zbytok šťavy nepoužijeme).
  6. Zmiešajte kukuričnú múku s citrónom, tvarohom a cukrom, použite mixér alebo varechu. Z jedného vajca oddeľte žĺtok od bielka. Zmiešajte žĺtok s tvarohovou zmesou. Postupne do zmesi pridajte ostatné vajcia a premiešajte.
  7. Nalejte tvarohovú zmes na sušienkový korpus a dajte piecť do predhriatej rúry.) Pečte 50-60 minút pokiaľ nie je náplň dostatočne pevná.
  8. Vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte cheesecake vychladnúť v rúre. Cheesecake zakryte potravinovou fóliou a dajte na deň alebo cez noc stuhnúť do chladničky. Odstráňte okraj formy, posypte múčkovým cukrom a úzkym nožom cheesecake rozkrájajte na 8-10 kúskov. Variant: Namiesto obyčajných sušienok použite celozrnné, zázvorové alebo inak ochutené sušienky.
Tip: Pred servírovaním posypte cheesecake zmesou cukru a škorice alebo kakaa.