Tvarohový mazanec
Skvelý tvarohový mazanec. Stačí len zmiešať ingrediencie a šupnúť do rúry. Len si strážte teplotu.
Čas prípravy15 minute
6 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 150 g rastlinného tuku Hera
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- štipka strúhanej citrónovej kôry
- šťava z 1/2 citróna
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 250 g mäkkého tvarohu
- 500 g hladkej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 1 vajce na potretie
- 100 g blanšírovaných mandlí
Príprava
Postup prípravy
- Heru nakrájame na menšie kúsky a pri izbovej teplote necháme zmäknúť. Potom ju s cukrom rozotrieme do peny. Zašľaháme do nej vajcia, pridáme citrónovú kôru i šťavu, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec prisypeme múku preosiatu s kypriacim práškom a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
- Z cesta vytvoríme bochník a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Navrchu ho nožnicami nastrihneme do kríža. Mazanec po celom povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme celými mandľami.
- Vložíme ho do rúry vyhriatej na 160 °C a necháme piecť. Asi po 20 minútach teplotu zvýšime na 180 °C a mazanec dopekáme asi 30 minút dozlatista.
