use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Univerzálny krém z Hery maslovej

Potrebujete vyzdobiť tortu, cupcaky alebo napríklad muffiny? Potom sa vám iste bude hodiť recept na osvedčený krém, ktorý je jemný, krémový a veľmi dobrý! Navyše vám jeho príprava zaberie iba pár minút času.
  • 25 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 1 porce
recipe image Univerzálny krém z Hery maslovej

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 220 g Hery maslovej
  • mascarpone
  • práškový cukor podľa chuti
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pri príprave tohto krému je najdôležitejšie, aby Hera aj mascarpone mali izbovú teplotu. Jedine tak budete vedieť krém krásne vyšľahať a bude mať nadýchanú konzistenciu.
      2. Najprv Heru maslovú šľahajte 15 – 20 minút, kým nebude pekne našľahaná a svetlá. Potom k nej začnite po lyžiciach pridávať mascarpone. Vždy počkajte, kým sa Hera spojí s mascarpone, a až potom pridajte ďalšiu lyžicu. Postupne zašľahajte aj práškový cukor a vanilkový extrakt. Nakoniec dajte krém odpočinúť do chladničky.
      Ako zdobiť?
      1. Vopred upečené a vychladené korpusy si rozrežte na polovicu. Na tácku si dajte prvý kus korpusu a naneste naň krém. Dbajte na to, nech po rozmazaní zasahuje krém naozaj po okraje (môže aj presahovať). Tento postup zopakujte s každým korpusom. Na ten úplne posledný dajte väčšiu vrstvu krému a pomaly ho začnite stierkou rozotierať – najprv po povrchu a potom sa vrhnite na okraje. Pokiaľ vám pripadá, že máte stierku veľmi „suchú“, odoberajte ešte zvyšný krém z misky vedľa. Tortu krásne zahlaďte a je to hotové.