Univerzálny krém z Hery maslovej
Potrebujete vyzdobiť tortu, cupcaky alebo napríklad muffiny? Potom sa vám iste bude hodiť recept na osvedčený krém, ktorý je jemný, krémový a veľmi dobrý! Navyše vám jeho príprava zaberie iba pár minút času.
- Čas prípravy25 minute
- 1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 220 g Hery maslovej
- mascarpone
- práškový cukor podľa chuti
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Príprava
Postup prípravy
- Pri príprave tohto krému je najdôležitejšie, aby Hera aj mascarpone mali izbovú teplotu. Jedine tak budete vedieť krém krásne vyšľahať a bude mať nadýchanú konzistenciu.
- Najprv Heru maslovú šľahajte 15 – 20 minút, kým nebude pekne našľahaná a svetlá. Potom k nej začnite po lyžiciach pridávať mascarpone. Vždy počkajte, kým sa Hera spojí s mascarpone, a až potom pridajte ďalšiu lyžicu. Postupne zašľahajte aj práškový cukor a vanilkový extrakt. Nakoniec dajte krém odpočinúť do chladničky.
Ako zdobiť?
- Vopred upečené a vychladené korpusy si rozrežte na polovicu. Na tácku si dajte prvý kus korpusu a naneste naň krém. Dbajte na to, nech po rozmazaní zasahuje krém naozaj po okraje (môže aj presahovať). Tento postup zopakujte s každým korpusom. Na ten úplne posledný dajte väčšiu vrstvu krému a pomaly ho začnite stierkou rozotierať – najprv po povrchu a potom sa vrhnite na okraje. Pokiaľ vám pripadá, že máte stierku veľmi „suchú“, odoberajte ešte zvyšný krém z misky vedľa. Tortu krásne zahlaďte a je to hotové.