Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zapečené hrušky s Gorgonzolou

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Prísady

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g Hery maslovej
  • 1 žĺtok
  • cca 25 – 50 ml studenej vody
  • 1 lyžičky soli
  • 3 vajcia
  • 200 g smotany na varenie
  • 150 g Gouda
  • 4 menšie hrušky
  • 250 g gorgonzola
  • jeden strúčik cesnaku
  • hrsť vlašských orechov
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Cesto si pripravte pár hodín vopred a nechajte odpočívať v chladničke.
  2. Všetky suroviny na cesto, okrem vody, vypracovávajte rukou na pracovnej doske. Pridajte tretinu vody a vyskúšajte, či bude množstvo stačiť. Ak nie, pridajte viac vody. Cesto musí byť nelepivé, vláčne a mäkké.
  3. Hrušky pozdĺžne rozkrojte a odstráňte jadrovník.
  4. Cesto rozvaľkajte a dajte do zapekacej formy s vyšším okrajom. Rozmiešajte vajcia, smotanu a nastrúhanou goudou. Potom pridajte nastrúhanú gorgonzolu, vlašské orechy, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Do formy rozmiestnite hrušky a zalejte zmesou.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.