Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

Recept na cesto

  • 230 g hladkej múky
  • 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 60 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky + citrónová kôra z 1/2 citróna a citrónová šťava zo 1/4 citróna

Recept na krém:

  • 250 ml smotany 40 %
  • 20 g cukru
  • 40 g  bielej čokolády

Postup prípravy

Všetko spracujte na hladké cesto a nechajte odpočinúť v chladničke 15 – 30 minút. Pečte na 170 °C do zhnednutia. Rovnako ako keď pečiete cukrovinky na Vianoce. Po vybratí nechajte vychladnúť pár minút a môžete sa pustiť do zdobenia krémom.

Smotanu zahrejte až do bodu varu s cukrom. Potom odstavte zo sporáka a pridajte čokoládu. Občas premiešajte a po vychladnutí nechajte v chladničke cez noc. Ráno vyšľahajte do peny. Následne vyzdobte. Na krém položte ovocie, makrónky, pusinky, zefyr, kvetinky a ďalšie cukrovinky. S ohľadom na to, že živé kvetiny veľmi na sladkosti nepoužívam, tak to budú sladké a čokoládové. Kreativite sa skrátka medze nekladú.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.