Patríte aj vy k ľuďom, ktorí si myslia, že každý ozdobený mafin musí byť zákonite cupcake? Tak to je najvyšší čas vás vyviesť z omylu! Hera vám prináša niekoľko jednoduchých poznávacích znakov, vďaka ktorým si ich oddnes už nikdy nepomýlite!
Muffin:
- Recept na mafiny je podľa názoru väčšiny odborníkov jednoduchší, najviac používaný je ten hrnčekový.
- Na rozdiel od cupcakes sa mafiny nezdobia ani krémom, ani poťahovacou hmotou. Ak si chcete mafin predsa len trochu skrášliť, môžete si pomôcť malými kúskami čokolády.
- Cesto na mafiny je zo svojej podstaty o niečo vláčnejšie, preto nie je potrebné ho kombinovať s krémom.
- Vrchná časť mafinov po upečení výrazne nakysne a môže popraskať. Nenechajte sa tým znepokojiť, je to normálne.
Cupcake:
- Recept je o trochu „zložitejší“, ale ten výsledok stojí za to!
- Cupcakes sa bohato zdobia krémom, kreatívne poťahujú a inak „vyšperkovávajú“. Sú to totiž často také malé umelecké diela.
- Cupcakes sú málinko suchšie než mafiny, preto sú ideálne v kombinácii s krémom.
- Cupcakes by nemali pečením veľmi narásť a rozhodne by nemali byť popraskané.