Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkovo-škoricový nákyp s vanilkovou zmrzlinou

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Jablkovo-škoricový nákyp s vanilkovou zmrzlinou

Prísady

  • 2-3 jablká
  • 3 vajcia
  • 10 dkg roztopenej Hery
  • 3 polievkové lyžice glukózového sirupu
  • 5 dkg hrozienok
  • 14 dkg polohrubej múky
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • mletá škorica
  • (+ Hera a múka na tvarovanie)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov a vaječné bielka vyšľaháme s glukózovým sirupom do tuha. Vaječné žĺtky zmiešame s rozpustenou Herou, škoricou a strúhanou citrónovou kôrou a zľahka zmes vmiešavame do peny z vaječných bielkov. Pridáme umyté a odkvapkané hrozienka. Na kocky nakrájame jablká so šupkou či bez šupky. Formu na nákyp jemne vytrieme Herou a poprášime múkou. Približne do 3 naplníme zmesou na nákyp a na každý položíme zopár nakrájaných jabĺčok. Pečieme v rúre rozohriatej na 170° Celzia približne 12 - 16 minút, kým nákyp nezačne zväčšovať objem. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.