Jablkovo-škoricový nákyp s vanilkovou zmrzlinou
Čas pečenia45 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 2-3 jablká
- 3 vajcia
- 10 dkg roztopenej Hery
- 3 polievkové lyžice glukózového sirupu
- 5 dkg hrozienok
- 14 dkg polohrubej múky
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
- mletá škorica
- (+ Hera a múka na tvarovanie)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Oddelíme žĺtky od bielkov a vaječné bielka vyšľaháme s glukózovým sirupom do tuha. Vaječné žĺtky zmiešame s rozpustenou Herou, škoricou a strúhanou citrónovou kôrou a zľahka zmes vmiešavame do peny z vaječných bielkov. Pridáme umyté a odkvapkané hrozienka. Na kocky nakrájame jablká so šupkou či bez šupky. Formu na nákyp jemne vytrieme Herou a poprášime múkou. Približne do 3 naplníme zmesou na nákyp a na každý položíme zopár nakrájaných jabĺčok. Pečieme v rúre rozohriatej na 170° Celzia približne 12 - 16 minút, kým nákyp nezačne zväčšovať objem. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.