Jablkovo-škoricový nákyp s vanilkovou zmrzlinou
Čas pečenia45 minute
1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
-
2-3 jablká
-
3 vajcia
-
10 dkg roztopenej Hery
-
3 polievkové lyžice glukózového sirupu
-
5 dkg hrozienok
-
14 dkg polohrubej múky
-
nastrúhaná kôra z 1 citróna
-
mletá škorica
-
(+ Hera a múka na tvarovanie)
Príprava
Postup prípravy
-
Oddelíme žĺtky od bielkov a vaječné bielka vyšľaháme s glukózovým sirupom do tuha.
Vaječné žĺtky zmiešame s rozpustenou Herou, škoricou a strúhanou citrónovou kôrou a zľahka zmes vmiešavame do peny z vaječných bielkov.
Pridáme umyté a odkvapkané hrozienka.
Na kocky nakrájame jablká so šupkou či bez šupky.
Formu na nákyp jemne vytrieme Herou a poprášime múkou.
Približne do 3 naplníme zmesou na nákyp a na každý položíme zopár nakrájaných jabĺčok.
Pečieme v rúre rozohriatej na 170° Celzia približne 12 - 16 minút, kým nákyp nezačne zväčšovať objem.
Podávame s vanilkovou zmrzlinou.