Koláč „Zebra“
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
- 1 pohár oranžády (220 ml)
- 1 kocka rastlinného tuku Hera (250g)
- 2,5 pohára múky (420g) + 2 lyžice
- 1 pohár cukru (250g)
- 5 vajec
- 2 lyžice kakaa
- 2 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva (25g)
- 1 vanilkový cukor
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Heru vložíme do kastróla a necháme roztopiť.
- Preosejeme múku spolu s práškom do pečiva.
- Vyšľaháme vajce s cukrom, aby sme dostali nadýchanú hmotu. Potom pridáme múku, oranžádu a striedavo rozpustenú Heru.
- Výslednú hmotu si rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Pridáme dve lyžice kakaa a dve lyžice múky. Dobre premiešame.
- Namažeme tortu natenko Herou a posypeme múkou. Striedavo pridávame masy v malých dávkach do stredu tortovej formy (s priemerom 22cm) až kým sa neminieme všetky ingrediencie. Pečieme asi 60 minút pri teplote 160°C.