Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláč „Zebra“

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Koláč „Zebra“

Prísady

  • 1 pohár oranžády (220 ml)
  • 1 kocka rastlinného tuku Hera (250g)
  • 2,5 pohára múky (420g) + 2 lyžice
  • 1 pohár cukru (250g)
  • 5 vajec
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva (25g)
  • 1 vanilkový cukor
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Heru vložíme do kastróla a necháme roztopiť.
  2. Preosejeme múku spolu s práškom do pečiva.
  3. Vyšľaháme vajce s cukrom, aby sme dostali nadýchanú hmotu. Potom pridáme múku, oranžádu a striedavo rozpustenú Heru.
  4. Výslednú hmotu si rozdelíme na dve rovnaké časti.
  5. Pridáme dve lyžice kakaa a dve lyžice múky. Dobre premiešame.
  6. Namažeme tortu natenko Herou a posypeme múkou. Striedavo pridávame masy v malých dávkach do stredu tortovej formy (s priemerom 22cm) až kým sa neminieme všetky ingrediencie. Pečieme asi 60 minút pri teplote 160°C.