Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandarínkovej tiramisu

  • Čas pečenia30 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Mandarínkovej tiramisu

Prísady

  • 400 g mandarínkového kompótu
  • 1/2 lyžičky agaru
  • 2 citróny
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 18 podlhovastých cukrárskych piškót
  • 4 lyžice amaretta
  • 1 čokoládová ozdoba
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Mandarínky sceďte a nechajte odkvapkať. Šťavu zachyťte do misky a odložte nabok. Agar dajte do misky, zmiešajte s 1 lyžicou mandarínkovej šťavy a nechajte napučať. Citróny rozkrojte a vytlačte z nich šťavu. Polovicu citrónovej a mandarínkovej šťavy nalejte do kastrólika, pridajte agar, 2 minúty povarte a nechajte vychladnúť. V mise vymiešajte tvaroh, mascarpone a cukor dohladka, prilejte agar, premiešajte a dajte vychladiť. Dno sklenenej misy poklaďte odkvapkanými mandarínkami (niekoľko dielikov si nechajte na ozdobenie) a na ne rozotrite polovicu krému. Potom navrstvite piškóty (dve si nechajte na ozdobu), ktoré pokvapkajte amarettom a zvyšnou šťavou. Navrch rozdeľte zvyšný krém. Tiramisu ozdobte zvyšnými mandarínkami, zrezanými piškótami a čokoládou. Podávajte vychladené.