use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandarínkovej tiramisu

Obzvláštnené klasické tiramisu mandarinkami. Uvidíte, že výsledok bude stáť za to.
  • 30 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 6 porce
recipe image Mandarínkovej tiramisu

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 400 g mandarínkového kompótu
  • 1/2 lyžičky agaru
  • 2 citróny
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 18 podlhovastých cukrárskych piškót
  • 4 lyžice amaretta
  • 1 čokoládová ozdoba

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Mandarínky sceďte a nechajte odkvapkať. Šťavu zachyťte do misky a odložte nabok.
      2. Agar dajte do misky, zmiešajte s 1 lyžicou mandarínkovej šťavy a nechajte napučať. Citróny rozkrojte a vytlačte z nich šťavu. Polovicu citrónovej a mandarínkovej šťavy nalejte do kastrólika, pridajte agar, 2 minúty povarte a nechajte vychladnúť.
      3. V mise vymiešajte tvaroh, mascarpone a cukor dohladka, prilejte agar, premiešajte a dajte vychladiť.
      4. Dno sklenenej misy poklaďte odkvapkanými mandarínkami (niekoľko dielikov si nechajte na ozdobenie) a na ne rozotrite polovicu krému. Potom navrstvite piškóty (dve si nechajte na ozdobu), ktoré pokvapkajte amarettom a zvyšnou šťavou. Navrch rozdeľte zvyšný krém.
      5. Tiramisu ozdobte zvyšnými mandarínkami, zrezanými piškótami a čokoládou. Podávajte vychladené.