Tekvicový koláč
Skvelý tekvicový koláč s kakaovým korpusom si obľúbi celá rodina.
Čas prípravy35 minute
12 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 300 g tekvice (napr. Hokkaido, nakrájaná na kocky)
- 350 ml smotany na varenie 12 %
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 ČL kakaa
- 1 štipka soli
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 250 g hnedého cukru
- 4 vajcia
- 400 g tvarohu (22 % tuku v sušine)
- 1 – 2 ČL škorice
- 1 vrecúško čokoládovej polevy na tortu
- 125 g sladeného kondenzovaného mlieka
Príprava
Postup prípravy
- V hrnci poduste 300 g tekvice so smotanou na varenie za občasného miešania cca 20 minút. Rozmixujte na pyré. Nechajte vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. 100 g maslovej Hery, 100 g cukru a 1 vajce vymixujte ručným mixérom, kým cesto nebude hladké. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy. Do ďalšieho použitia dajte formu do chladu.
- Predhrejte rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 200 °C). V hrnci na miernom ohni nechajte rozpustiť 150 g Hery, tvaroh, 150 g cukru, sladené kondenzované mlieko a škoricu. Ručným mixérom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Pomaly pridávajte 3 vajcia. Z tekvicového pyré odoberte nabok 75 g a zvyšok pridajte do zmesi.
- Zmes pridajte do tortovej formy. Tortu dajte piecť na 15 minút. Potom znížte teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a nechajte piecť 45 minút. Potom vypnite rúru a nechajte v rúre tortu chladnúť približne hodinu. Otvorte dvierka a nechajte ďalších 15 minút chladnúť.
- Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť a medzitým tekvicové pyré rozotrite po celej torte. Ďalej tortu ozdobte čokoládovou polevou. Tekvicovú tortu dajte vychladnúť aspoň na 2 hodiny.
