use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový koláč

Skvelý tekvicový koláč s kakaovým korpusom si obľúbi celá rodina.
  • 1 ure 50 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Tekvicový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 g tekvice (napr. Hokkaido, nakrájaná na kocky)
  • 350 ml smotany na varenie 12 %
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL kakaa
  • 1 štipka soli
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 400 g tvarohu (22 % tuku v sušine)
  • 1 – 2 ČL škorice
  • 1 vrecúško čokoládovej polevy na tortu
  • 125 g sladeného kondenzovaného mlieka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V hrnci poduste 300 g tekvice so smotanou na varenie za občasného miešania cca 20 minút. Rozmixujte na pyré. Nechajte vychladnúť.
      2. Medzitým zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. 100 g maslovej Hery, 100 g cukru a 1 vajce vymixujte ručným mixérom, kým cesto nebude hladké. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy. Do ďalšieho použitia dajte formu do chladu.
      3. Predhrejte rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 200 °C). V hrnci na miernom ohni nechajte rozpustiť 150 g Hery, tvaroh, 150 g cukru, sladené kondenzované mlieko a škoricu. Ručným mixérom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Pomaly pridávajte 3 vajcia. Z tekvicového pyré odoberte nabok 75 g a zvyšok pridajte do zmesi.
      4. Zmes pridajte do tortovej formy. Tortu dajte piecť na 15 minút. Potom znížte teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a nechajte piecť 45 minút. Potom vypnite rúru a nechajte v rúre tortu chladnúť približne hodinu. Otvorte dvierka a nechajte ďalších 15 minút chladnúť.
      5. Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť a medzitým tekvicové pyré rozotrite po celej torte. Ďalej tortu ozdobte čokoládovou polevou. Tekvicovú tortu dajte vychladnúť aspoň na 2 hodiny.